Dit jaar 87 gevallen van mazelen in Wallonië

Sinds het begin van het jaar zijn 87 gevallen van de mazelen vastgesteld in Wallonië. Dat heeft Waals minister van Gezondheid Yves Coppieters (Les Engagés) verklaard. "Er werd een protocol opgesteld om te voorkomen dat er clusters ontstonden en dat werkt: er zijn geen herhalende clusters", aldus Coppieters in het Waals parlement.

Het aantal gevallen van mazelen neemt geregeld toe in Wallonië en wereldwijd, vooral bij mensen die niet of onvoldoende gevaccineerd zijn. In het zuiden van het land maken kinderen jonger dan tien jaar bijna driekwart van de gevallen uit.

Tijdens het eerste trimester van 2024 werden 20 gevallen gesignaleerd in Wallonië, waarvan 15 bevestigd en 5 verdacht. Elf van die vijftien gevallen werden binnen twee families vastgesteld. Op 30 juni was de teller opgelopen tot 73 gevallen. Dat waren er 69 meer dan over dezelfde periode in 2023.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.